Zaterdagochtend om 8:30 uur stonden er 30 eerstejaars roeiers ietwat gespannen in de sociëteit van R.S.V.U. Okeanos te wachten op wat er die ochtend zou gaan gebeuren. Ze moesten in het roze verschijnen en een vuilniszak meenemen. Vooral die vuilniszak heeft wat speculaties teweeg gebracht; hoe vies zullen we worden tijdens de QT bootcamp….
Stipt 8:45 ging de muziek aan voor de warming-up. De trappen voor de sociëteit waren ideaal om een ware arena te creëren (zie foto). Vooral de aerobics pasjes van Jantine waren een spektakel, daar werd duidelijk dat ook deze serie eerstejaars weinig dans-genen in zich hebben. Maar als ze straks hard roeien, hebben ze dat meer dan goed gemaakt! Na de warming-up gingen we door met het echte bootcamp onderdeel: 2x 10 minuten zo vaak mogelijk 4 oefeningen herhalen. Hier werden de bikkels van de laffe takken onderscheiden. Ondertussen kwam de regen flink naar beneden zetten, maar dat mocht de pret niet drukken. Elsbeth, trouwe assistent van Jantine en Merel, jutte iedereen flink op tijdens de bootcamp. Q.T. is niet van het laffe gedoe. Als laatste deden we nog een estafette. Al koprollend, achteruitlopend en traplopend moest er zo snel mogelijk een parcours worden afgelegd. Dit onderdeel werd weer met volle overgave ingezet en werd uiteindelijk gewonnen door groepje 4. Mede dankzij een mooie outfit van de dames en het pikante roze ondergoed van de lichte pikken, was de Q.T. Bootcamp meer dan geslaagd. In de soos hebben we met z’n allen roze koeken gegeten en roze limo gedronken. Daarna waren ze klaar voor de rest van de dag.
Alle eerstejaars hebben fanatiek meegedaan en Q.T. heeft kunnen zien dat er zeker potentie is om de eerstejaarsklassementen te gaan winnen dit jaar. De intrainingsperiode is nu echt begonnen. Q.T. wenst alle eerstejaars veel succes dit seizoen!